Супрун розповідає, як краще вживати вітаміни

Супрун розповідає, як краще вживати вітаміни , Лідія Хаустова

"Отримувати всі поживні речовини з їжі багатьом людям складно, а от випити кілька пігулок — значно легше завдання. При цьому багато людей вірить, що це абсолютно рівноцінний внесок для здоров’я. Щоби розвіяти цей популярний міф, готуємо серію публікацій щодо клінічної ефективності найпоширеніших БАДів, їх ціни, та чим їх можна замінити", - починає розповідати у себе на сторінці В.О. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун.

При цьому Уляна Супрун стверджує, що вживання вітамінів через їжу, набагато корисніше, ніж через пігулки.

Вміст вітамінів та мінералів різниться в залежності від сорту, зразка, місця вирощування, застосування добрив тощо. Дослідження вказують, що в овочах та фруктах менше стало передусім мінералів, а також вітамінів В2 та С.

Селекція злаків, овочів та фруктів була перш за все спрямована на запровадження генів стійкості, покращення транспортабельності та врожайності, а не збільшення вмісту вітамінів. І що більша врожайність, то менший вміст мінералів, якщо не використовували мінеральні добрива. https://bit.ly/2HNEVr6https://bit.ly/2eEAWdp.

Офіційні харчові рекомендації, наприклад, Food and Nutrition Board (США), радять отримувати вітаміни і мінерали із їжі, а не з добавок. Вони спираються на вміст мінералів і вітамінів саме в сучасних рослинах. Чому так?

Слов’янськ Дружківка Костянтинівка новини Уляна Супрун вітаміни користь харчових добавок
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
Оцініть першим
(0 оцінок)
Поки ще ніхто не оцінював
Ніхто ще не рекомендував
Авторизуйтесь ,
щоб оцінити і порекомендувати

Коментарі