• Головна
  • Вино Voskevaz Ros Dry: знайомимося з особливостями напою
Новини компаній
15:45, 12 липня

Вино Voskevaz Ros Dry: знайомимося з особливостями напою

Новини компаній

У світі з кожним роком все більшою популярністю користуються рожеві вина. Але далеко не всі вміють їх правильно обирати. Навіть про бренди рожевих вин чомусь написано набагато менше, ніж про традиційні білі або червоні напої, назви яких може назвати майже кожна доросла людина.

Вино Voskevaz Ros Dry: знайомимося з особливостями напою, фото-1

В цьому обзорі ми вирішили познайомити вас в одним з дуже цікавих представників такого вина – вірменським сортом рожевого вина Voskevaz Ros Dry.

Смак та особливості

Вино Voskevaz Ros Dry призначене для любителів сухого, легкого, літнього, приємного смаку. Привабливі рожевий колір вина тішить око. Приємна збалансована кислотність, щедрий аромат вишні, червоних ягід барбарису, легкий смак смородини, полуниці та рожевих пелюсток роблять цей сорт вина незамінним при вживанні разом із легкими закусками.

Особливо приємно це вино в охолодженому виді, коли його подають для посилення апетиту перед основними стравами. Тривалий смак свіжих фруктів дає можливість насолодитися повною мірою вином Voskevaz Ros Dry.

Трішки історії

Вино виготовляють на Воскевазькому винному заводі виноробної компанії «Voskevaz Winery» із винограду сорту Арені, який вирощують у Вірменії на території Арагацотнського регіону. Підприємство засноване у 1932 році. Для різних вин використовують виноград різних сортів. Таких як Кахет, Мускат Вардабуйр, Ахтанак, Кангун, Арені, Воскеат.

На даний момент підприємство є однією з передових виноробних компаній, що орієнтуються в основному на експорт. Новий господар компанії дотримується лінії виготовлення якісного вина, нехай навіть на шкоду кількості.

Лоза Арені, що росте в Арагацотнському районі, має особливий смак та аромат. Вік лози сягає 70 років. За ці роки виноград ввібрав унікальний коктейль з повітря, грунтів, вітрів, дощів Вірменії.

Зібрані вручну грона винограду піддаються пресуванню, а потім – ферментації.

Майстерність виноробів дозволяє з точністю визначити день відокремлення мезги від соку винограду. Саме це дає можливість отримати найніжніший колір та смак вина Voskevaz Ros Dry.

Вино Voskevaz Ros Dry: знайомимося з особливостями напою, фото-2

Секрети технології виготовлення рожевого вина

Справжнє рожеве вино виходить із темних сортів винограду, з яких пристойного червоного віна не зробиш, але для рожевого вина цей виноград підходить ідеально. Рожевий, зелений та сірий виноград для виробництва рожевого вина не застосовують.

Основний спосіб виробництва рожевого вина – це прямий прес:

  • темний виноград піддають пресування;
  • віджимають разом із шкіркою;
  • сік піддають бродінню.

Саме наявність шкіри винограду дає напою яскравий рожевій відтінок.

Цікаво, що в деяких випадках дуже важливою стає цілісність ягоди. В інших, навпаки, використовують гребневиділення, тобто ягоду відривають від кисті і порушують її цілісність. З ягоди виділяється сок, який в процесі бродіння змінює смак і колір напою. Хитрощів при виробництві рожевого вина багато, але головне – це досягти певного кольору та кислотності.

Вино Voskevaz Ros Dry: знайомимося з особливостями напою, фото-3

Де купити вино Voskevaz Ros Dry

Якщо ви хочете спробувати справжнє рожеве вино Voskevaz Ros Dry, яке народилося в Вірменії, звертайтеся в спеціалізовані вінмаркети. Такі бутики зазвичай можуть гарантувати якість та підтвердити оригінальність напоїв відповідними сертифікатами. Так, в магазинах Vintage, ви можете купити вино Voskevaz Ros Dry за дуже вигідною ціною. А якщо ви підпишетесь на новини інтернет-магазину Vintage, то своєчасно отримаєте повідомлення про додаткові знижки на ваші улюблені напої, і ваша покупка буде ще вигіднішою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Оголошення
live comments feed...