16:29, 3 січня 2020 р.

Як правильно варити глінтвейн

Як правильно варити глінтвейн

Глінтвейн - один із найтепліших зимових напоїв. Солодкий та злегка алкогольний напій може зробити зимовий вечір трошки магічнішим, адже його головна мета - не сп’янити вас, а зігріти зсередини тіло і душу.

Ми підготували два рецепти глінтвейну на цю зиму. Перший - класичний. Він підійде для кожного, хто захоче приготувати цей напій вдома.

Другий - авторський, але від того не менш смачний. Читайте і обирайте те, що вам сподобається найбільше.

Класичний глінтвейн вдома

Головним принципом приготування напою є той факт, що варити глінтвейн потрібно повільно, на вогні, але пам’ятайте, що гаряче вино не можна в жодному разі доводити до кипіння.

Інгредієнти для приготування глінтвейну на 8 порцій

  • Червоне вино ¾ л

  • Вода ¾ л

  • Яблуко 2 штуки

  • Апельсини 2 штуки

  • Мед 200 г

  • Кориця по смаку

  • Гвоздика по смаку

  • Аніс (бадьян) по смаку

  • Кардамон по смаку

  • Мускатний горіх по смаку

  • Імбир по смаку

  • Каркаде 1 столова ложка

  • Чорний чай

Покрокова інструкція для приготування глінтвейну (час приготування 20 хв)

  1. Залити воду в каструлю і довести до кипіння.

  2. Всипати чай і спеції. Використовувати потрібно не мелені спеції, інакше глінтвейн вийде каламутним.

  3. Залити вино, додати нарізані фрукти та мед.

  4. Варити глінтвейн потрібно повільно на вогні, але в жодному разі не можна доводити гаряче вино до кипіння. Тому треба вчасно зняти з вогню.

  5. Додайте в гаряче вино спеції за смаком.

Глінтвейн з ягодами та грушами

Інгредієнти для приготування глінтвейну на 8 порцій

Cкладові:

  • 3шт.Груша(тверді сорта) 

  • 1-2пляшкиСухе червоне вино

  • 200гОжина(заморожена)

  • 0,25шт.Цедра апельсину(чверті апельсину)

  • 4шт.Зірочка бадьяна

  • 4шт.Зерна кардамону

  • 2-3шт.Гвоздика

  • 1палочкаКориця

  • 90-110гЦукор

ГЛІНТВЕЙН З ЯГОДАМИ І ГРУШАМИ: ПОКРОКОВИЙ РЕЦЕПТ

  1. У велику каструлю виливаємо вино. У мене була одна пляшка червоного сухого, тому в процесі приготування глінтвейну і груш мені доводилося їх постійно перевертати. Якщо взяти кілька пляшок вина, то груші будуть повністю покриті вином, при цьому кількість цукру можна збільшити. А от кількість спецій залиште однаковою.

  2. У груш зрізаємо дно і чистимо від шкірки за допомогою ножа для чищення овочів. Обов’язково обирайте тверді сорти груш.

  3. Викладаємо груші в вино, додаємо цукор і спеції, цедру апельсина, доводимо до кипіння на середньому вогні, а потім зменшуємо вогонь і варимо протягом 15-20 хвилин.

  4. За кілька хвилин до готовності додаємо ягоди ожини, після чого дістаємо груші і подаємо окремо, а глінтвейн розливаємо по чашках, додавши в кожну по шматочку апельсина.

Як правильно варити глінтвейн, фото-1
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Слов’янськ #Дружківка #Костянтинівка #новини #глінтвейн #рецепти глінтвейну #як варити глінтвейн
0,0
Оцініть першим
Авторизуйтесь, щоб оцінити
Авторизуйтесь, щоб оцінити
live comments feed...