• Головна
  • Сила гарбуза. Чим він корисний?
16:00, 14 вересня 2018 р.
Надійне джерело

Сила гарбуза. Чим він корисний?

Сила гарбуза. Чим він корисний?

Восени необхідно запасатися необхідними вітамінами, яких бракуватиме взимку. Сезон гарбузів у самому розпалі, час коли можна їсти смачні та корисні страви. Гарбуз добре поєднується з яловичиною, м’ясом птиці, овочами, смакує в десертах, кашах та навіть у сирому вигляді – його додають до салатів.

На сайті Медична сестра дошкільного закладу розміщена інформація щодо користі гарбуза.

У чому його сила?

1.Стимулює моторику кишківника.

2.Джерело вітаміну Т-карнітину.

Довідка: Відкриття вітаміну Т Був виявлений в 1905 році вченими Крімбергом і Гулевичем за допомогою витяжки з м`язового м`яса ссавців. Сама назва L -карнітин з лат. означає «м`ясо». У 1958 році вчений Фріц довів, що ця речовина здатна спалювати жири в мітохондріях. Дане відкриття закріпило за вітаміном Т вирішальний чинник, що забезпечує спалювання жиру в процесі обміну речовин. Вітамін допомагає боротися з ожирінням, спалюючи жирові відкладення. Він також корисний і для розвитку м`язової маси: сприяє формуванню м`язового корсету. Він знаходиться в рослинній їжі і продуктах тваринного походження, таких як гарбуз, Дріжджі, кунжутне насіння, баранина, ягнятина, козлятина, молочні продукти, риба, птиця, яєчні жовтки.

3.Гарбузове насіння – ефективний засіб від гельмінтів (глистів).

4.Сприяє загоєнню ран, опіків, гнійних висипань і виразок.

5. Заспокоює нервову систему та нормалізує сон.

6.Стимулює біохімічні процеси в печінці.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію
#Гарбуз #користь
0,0
Оцініть першим
Авторизируйтесь, чтобы оценить
Авторизируйтесь, чтобы оценить
live comments feed...